Hero image
Snakk om økonomi

Bakgrunn

Snakk om økonomi er undervisningsmateriell til bruk på ungdomstrinnene og i den videregående skolen. Materiellet er utviklet av kreditthåndteringsselskapet Lowell Norge og kan lastes ned gratis fra denne siden.


Lærervejledning

Med Snakk om økonomi ønsker Lowell å øke kunnskapen til unge mennesker og forhindre risikoen for overgjeld. Flere og flere unge havner raskt i gjeld og havner i en ond spiral. Dette skolematerialet er egnet for en times undervisning og er rettet mot karakterer 7-9 og videregående studenter.

Materialet fokuserer på kreditt, netthandel, sosiale medier og forbrukerhat og består av en PowerPoint-presentasjon, en kortfilm og oppgaver for klasserommet. 

Vi håper du liker materialet! 

Last ned Lærervejledning

Presentasjon og film

Powerpoint-presentasjonen inneholder 26 sider og begynner med en introduksjonsfilm som varer i to minutter. Presentasjonen inneholder blant annet fakta om problematisk gjeld og de vanligste årsakene til at en kan pådra seg dette. Den går også gjennom andre økonomiske begreper som forbrukslån, kreditt og rente.

Last ned presentasjon

Spørsmål om økonomi

Elevene tildeles et "spørreskjema" som inneholder spørsmål om kreditt, netthandel og forbruk. Aktiviteten kan brukes som en innledende øvelse for å få elevene til å reflektere over egen privatøkonomi, og for å avdekke ord og begreper som er ukjente for dem. 

Last ned spørreskjema

Samtalekort

Kortene inneholder spørsmål om kreditt, netthandel og forbruk og kan brukes for å hjelpe i gang diskusjoner om økonomi i små grupper på 2 til 3 personer.

Last ned samtalekort


"Snakk om økonomi" Varighet: 2 minutter.