marrask. 21, 2018

Lowell skal hjelpe norske pasienter å bli økonomisk friskmeldt

Lowell - tidligere Intrum Justitia Norge - har inngått en avtale om å bistå med betalingsoppfølging av pasienter som har vært på norske sykehus.
caption
Teamet fra Sykehusinnkjøp og Lowell Norge møttes på Gardermoen, Oslo for å planlegge et fremtidig samarbeid.

 

- Pasientene vil få en bedre og mer individuelt tilpasset betalingsoppfølging enn de tidligere har fått, lover administrerende direktør i Lowell Norge, Endre Solvin-Witzø.

Han er godt fornøyd med å ha vunnet en av de viktigste kreditthåndteringskontraktene i det norske markedet i 2018.

 - Vi er glade for å ha blitt valgt som leverandør i sterk konkurranse med øvrige selskaper i bransjen. Når vi mobiliserer for å vinne og levere på vår vekstambisjon i Norge viser vi at Lowell er den beste samarbeidspartneren innen kreditthåndtering for norske selskaper. Etter at vi i tidligere Intrum Justitia Norge ble solgt til Lowell har vi fått en eier som i enda større grad satser på innovative løsninger. Det kommer både våre samarbeidspartnere og deres kunder til å merke ytterligere effekt av i tiden fremover. Ikke minst gjelder dette nå pasienter på norske sykehus. De vil få en bedre og mer individuelt tilpasset betalingsoppfølging enn de tidligere har fått, forteller Solvin-Witzø.

Omfattende anbud
Sykehusinnkjøp gjennomfører innkjøpene av varer og tjenester for norske, offentlige helseforetak. Da deres avtale med eksisterende leverandør nærmet seg slutten, gikk de ut på anbud for å finne den beste samarbeidspartneren til å støtte seg i det viktige og sensitive arbeidet det er å få betalt fra pasienter på norske sykehus. Et slikt anbud er en svært omfattende prosess.

  - Vi startet prosjektarbeidet i desember 2017 og hadde etter det diverse dialogmøter for å finne ut hvilke elementer som ville være de viktigste for oss i valg av leverandør av kreditthåndteringstjenester, forteller prosjektleder for Sykehusinnkjøp, Kine Olaussen Joki.

Kvalitet vektet høyt
Deretter ble anbudsdokumentene utformet, og Norges største leverandører innen kreditthåndteringstjenester deltok i konkurransen. Da den endelige beslutningen ble tatt falt valget på Lowell.

 - Vi vektet kvalitet 80 prosent, så det er klart at dette er noe Lowell scorer høyt på. I tillegg ble de vurdert som en leverandør som har kapasitet til å ta på seg et så stort oppdrag, samt på en god måte følge opp utenlandske pasienter som har fått behandling på norske sykehus. Pasienter er en gruppe som ofte står i en vanskelig livssituasjon og det er viktig at leverandøren forstår dette, forklarer Joki.

Lowell opptatt av samfunnsansvar
Endre Solvin-Witzø er stolt og ydmyk over å få lov til å bistå norske sykehus med betalingsoppfølginger i tiden fremover. 

 - I Lowell er vi svært opptatt av samfunnsansvar, og våre verdier står sterkt i selskapet. Derfor er vi glade for at Sykehusinnkjøp har vist oss tillit når det gjelder å håndtere disse tjenestene på vegne av helseforetakene. Vi skal jobbe hardt for å vise oss tilliten verdig, avslutter han.

 

Les mer om hva din bedrift kan oppnå ved å samarbeide med Lowell på kreditthåndteringstjenester.

;