heinäk. 8, 2020

Lowell kjøper Solvencia AS, Fortums kreditthåndteringsvirksomhet

Fortum - et ledende energiselskap i Europa og Lowell - Europas neststørste kreditthåndteringsselskap, annonserte i dag at Lowell kjøper kreditthåndteringsselskapet Solvencia AS.
caption

 

Avtalen inkluderer kontrakt om innfordringstjenester, som betyr at Lowell overtar innfordringen knyttet til Fortums salg av strøm i Norden. Samarbeidet vil effektueres over de neste månedene.

I tillegg til kontrakt om innfordringstjenester, kjøper Lowell Fortums heleide norske kreditthåndteringsselskap Solvencia AS. Solvencia har per i dag 75 ansatte. Transaksjonen krever ingen offentlig godkjenning og ambisjonen er at oppkjøpet gjennomføres i september.

- Vi ser frem til å inngå et samarbeid med en ledende energileverandør som Fortum. Vi mener at vårt fokus på solide prestasjoner, eksepsjonell kundeopplevelse og data og analyseverktøy, kombinert med markedsledende tilnærming til bærekraft og compliance er et vinnende konsept i en bransje preget av sterk konkurranse, sier Johan Agerman, CEO i Lowell Norden.

Med dette oppkjøpet, vil Lowell Norden, ifølge Lowells egne beregninger, bli det nest største kreditthåndteringsselskapet innen energisektoren i Sverige og Finland, og nummer tre innen energisektoren i Norge. Dette er i tillegg til å være markedsledende innen finanssektoren i Finland, Sverige og Danmark.

EY og Advokatfirmaet Selmer har bistått som Lowells rådgivere i denne transaksjonen.

 

Om Lowell
Lowell er et av Europas største kreditthåndteringsselskap hvis samfunnsoppdrag er å sikre bedre kreditthåndtering for alle.

Gruppen har virksomhet i UK, Tyskland, Østerrike, Sveits, Danmark, Norge, Finland og Sverige.

Lowells enestående kombinasjon av innsikt fra dataanalyse og robust risikostyring tilbyr kunder spesialisttjenester knyttet til oppkjøp av gjeld, tredjepartsinkasso og utkontraktering av forretningsprosesser. Selskapet har en bærekraftig tilnærming til gjeldshåndtering, og Lowell vil alltid søke den mest hensiktsmessige, bærekraftige og rettferdige løsningen tilpasset situasjonen til hver enkelt kunde.

Lowell ble etablert i 2015 etter en sammenslåing av to markedsledende kreditthåndteringsselskap i UK og Tyskland: Lowell- og GFKL-gruppen. I 2018 gjennomførte Lowell oppkjøpet av Intrums kreditthåndteringsvirksomhet, sammen med private equity selskapet Permira og Ontario Teachers’ Pension Plan.

 

For mer informasjon om Lowell, vennligst gå til nettsidene våre:


https://www.lowell.com
https://www.lowell.no

 

eller kontakt:


Fredrik Skärheden
Kommunikasjonsdirektør, Lowell Nordics
Fredrik.skarheden@lowell.com
+46 707 300 729

 

;