syysk. 29, 2018

Pressemelding: Intrum Justitia Norge blir Lowell

1. Oktober 2018 endrer Intrum Justitia Norge navn til Lowell. Det britiske inkassoselskapet Lowell ble Europas nest største den 20. mars i år da det kjøpte opp Intrum Justitia i Norge, samt Lindorff i Danmark, Estland, Finland og Sverige.
caption

 

- Nytt navn gir nye muligheter, og vi kommer med flere endringer for å levere enda bedre service og kvalitet til alle våre kunder. Vårt mål er å bidra til at kreditt fungerer bedre for alle. For de som yter kreditt, for de som bruker kreditt, og for samfunnet som helhet, sier administrerende direktør i Lowell Norge, Endre Solvin-Witzø. 

Når et av Norges største inkassoselskaper bytter navn til Lowell forsvinner samtidig Intrum Justitia-navnet fra markedet, etter over 40 år i Norge.

- Det er en stolt historie vi bringer inn i Lowell. Mange forbinder oss fortsatt med Whitbread-seilasen og Volvo Ocean Race, og akkurat som konkurranseutøvere yter vi vårt beste hver dag. Vi har bidratt til en sunnere økonomi i hele samfunnet gjennom mange år, og det skal vi fortsette med i Lowell, forteller Solvin-Witzø. 

Lowell har i dag over 4400 ansatte i Norden, Storbritannia, Tyskland, Østerrike og Sveits. Selskapet har ambisiøse vekstplaner i Norge, der det i dag er rundt 130 ansatte.

Lowell bistår bedrifter med å effektivisere sin kredittgivning og sikre god likviditet. Forbrukere som har havnet i en vanskelig økonomisk situasjon får hjelp gjennom gode, håndterbare løsninger. Dette skaper verdi og bidrar til vekst for samfunnet, noe som kommer alle til gode.

- Alle som er i kontakt med oss skal bli behandlet på en hjelpsom, respektfull og rettferdig måte for å finne en god løsning. Vi har tatt mål av oss til å vinne kundeserviceprisen innen finansbransjen i løpet av de neste to årene, forteller Solvin-Witzø.

For å oppnå dette investerer Lowell i ny, avansert teknologi innen kunstig intelligens og verktøy for analyse av Big Data og forbrukeratferd. Samtidig innføres et omfattende internt opplæringsprogram for å levere enda bedre kundeservice.

- Vi kombinerer de nyeste, digitale løsningene i markedet med vår lange erfaring fra å hjelpe mennesker i krevende økonomiske situasjoner. Slik skaper vi gode kundeopplevelser og finner gode løsninger for forbrukerne, avslutter Endre Solvin-Witzø.

 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Fredrik Skärheden, Kommunikasjonssjef Lowell Nordics
Mobil: +46 (0)707 300 729
Epost: fredrik.skarheden@lowell.com

 

Om Lowell
Lowell er Europas nest største kreditthåndteringsselskap. Vi leverer tjenester blant annet innen fakturering, reskontro, inkasso og kjøp av fordringer. Dermed bidrar vi til bedret kredittflyt og lønnsomhet for våre samarbeidspartnere. Lowell opererer i Storbritannia, Tyskland, Østerrike, Sveits, Danmark, Norge, Finland, Sverige og Estland.

Med en unik kombinasjon av dataanalytisk innsikt og robust risikostyring leverer vi ekspertløsninger innen salg av fordringer og inkassorelaterte tjenester til våre samarbeidspartnere. Med vår etiske tilnærming til gjeldsstyring søker vi alltid etter et løsningsorientert resultat for våre samarbeidspartnere og deres kunder.

Lowell ble dannet i 2015 etter fusjonen mellom de britiske og tyske markedslederne: Lowell Group og GFKL Group. I 2018 fullførte Lowell oppkjøpet av Intrum Justitia Norge, samt Lindorff i Danmark, Estland, Finland og Sverige. Lowell eies av det globale private equity selskapet Permira og Ontario Teachers Pension Plan.

 

 

;